Crește numărul victimelor, în urma incendiului de la Balș. După ce Ministerul Sănătății anunțase sâmbătă încă două decese în rândul pacienților care s-au aflat în Pavilionul V al Institutului Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” din București, luni un alt pacient a încetat să mai lupte pentru viața lui.

Ministerul Sănătății arată în anunț că este vorba despre un bărbat cu vârstă înaintată, care suferea de o formă gravă a SARS-CoV-2 şi prezenta suplimentar multiple afecţiuni asociate.

Crește numărul victimelor în urma tragediei de la Balș

„Ministerul Sănătăţii a fost informat, în această dimineaţă, despre un deces în rândul pacienţilor care s-au aflat în Pavilionul V al Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş” din Bucureşti în timpul incendiului din 29 ianuarie 2021″, a anunţat luni MS.

Este vorba despre un bărbat în vârstă de 89 de ani, transferat după incendiu într-un alt pavilion al spitalului.

Pacientul a fost diagnosticat cu o formă severă de SARS-CoV-2 şi prezenta multiple afecţiuni asociate.

Este așteptată ancheta medico-legală

„În acest caz, ancheta medico-legală va stabili cauzele decesului”, precizează MS.

În total, 15 persoane au murit în timpul incendiului de la Matei Balș sau ulterior, după ce au fost transferate către alte spitale.

În pavilionul afectat de incendiu se aflau 102 pacienţi. 53 au fost transferaţi în mai mult de 10 spitale din Capitală.

Cinci pacienți au fost declarați decedați în dimineața incendiului. Evenimentul a afectat patru saloane, unde au fost degajări mari de fum.

Posibile ipoteze privind cauza incendiului

Ancheta incendiului de la Institutul Matei Balş din Capitală a restrâns ipotezele privind cauza izbucnirii focului la varianta unui scurtcircuit.

Totodată, au fost verificate actele spitalului pentru că investigatorii vor să afle dacă în ultima perioadă s-au făcut sau nu lucrări de investiţii în pavilionul 5, ori lucrări de mentenanţă la instalaţia electrică şi la cea de oxigen.

Incendiul violent ar fi fost alimentat de o concentraţie crescută de oxigen.

Responsabilii nu au anunţat însă oficial dacă există sau nu în salon vreun sistem care să monitorizeze nivelul de oxigen şi cu atât mai puţin unul de protecţie.

Sursa foto: INQUAM Photos, Octav Ganea.