Cresc cazurile de Covid-19! Ce șanse există să revină restricțiile sanitare?

Cresc cazurile de Covid-19! „Ce șanse există ca să revină restricțiile sanitare?” este întrebarea care stă pe buzele tuturor. Mai ales, acum, când a început noul an școlar, fiind posibil ca, peste două săptămâni, să crească numărul persoanelor infectate.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat deja că, în prezent, sunt în jur de o mie de cazuri pe zi. Autoritățile sanitare au intrat deja în alertă. Într-o singură săptămână, au fost înregistrate 12 decese din cauza Covid-19.

Unele spitale sunt supra-aglomerate. De exemplu, la Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș”, se prezintă zilnic 100 de oameni infectați cu Sars-Cov-2. 20% dintre ei sunt internați.

Oamenii se tem că ar putea fi impuse din nou restricțiile sanitare. Drept urmare, ei respectă măsurile de protecție pentru a limita creșterea numărului de persoane bolnave. De exemplu, unii oameni poartă adesea mască de protecție în locurile aglomerate.

Covid-19 ucide în continuare în România

Ministerul Sănătăţii a informat recent că 583 de persoane cu Covid-19 au fost internate. La ATI au fost internaţi 45 de pacienţi, 28 dintre aceştia fiind nevaccinaţi împotriva SARS-CoV-2. Din totalul pacienţilor internaţi pe data de 5 septembrie 2023, 110 sunt minori, 108 dintre ei fiind internaţi în secţii şi doi la ATI.

În ultima săptămână, au fost raportate de către Institutul Naţional de Sănătate Publică 12 decese – cinci bărbaţi şi şapte femei. Două dintre decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 50 – 59 de ani, două la categoria de vârstă 60 – 69 de ani, unul la categoria de vârstă 70 – 79 de ani şi şapte la categoria de vârstă peste 80 de ani. Toţi pacienţii decedaţi prezentau comorbidităţi, iar trei erau vaccinaţi anti-COVID.

Până pe data de 5 septembrie 2023, 68.282 de persoane diagnosticate cu infecţie cu SARS-CoV-2 au decedat în ţara noastră.

Vizitele blocate la SJ Buzău

Covid-19 a blocat din nou vizitele la spital. Vizitele au fost interzise în patru secții ale Spitalului Județean Buzău. Decizia a fost luată după ce opt pacienți au fost confirmați pozitiv pentru coronavirus.

Conducerea spitalului a luat această decizie în urma unei adrese trimise de către Direcția de Sănătate Publică. Astfel, programul de vizită al Spitalului Județean Buzău este 10:00-12:00 pentru majoritatea saloanelor.