Incendiu de la Matei Balș continuă să facă victime. Un alt pacient internat în pavilionul în care s-a produs săptămâna trecută incendiul a decedat. Bilanțul a crescut astfel la 12 decese.

Bărbatul, în vârstă de 89 de ani, fusese transferat la Institutul „Marius Nasta”. Era internat la terapie intensivă cu o formă severă a infecţiei cu noul coronavirus. Bărbatul avea şi alte boli. O anchetă medico-legală va decide dacă decesul a fost cauzat de boală sau de incendiu.

În pavilionul afectat de incendiu se aflau 102 pacienţi. 53 au fost transferaţi în mai mult de 10 spitale din Capitală.

5 pacienți au fost declarați decedați în dimineața incendiului. Alți 7 au murit în următoarele zile.

În urmă cu o zi, o pacientă transferată săptămâna trecută după incendiul de la Matei Balș a murit. Este vorba despre o femeie în vârstă de 84 de ani, transferată după incendiu la Spitalul Universitar de Urgență Elias din București. Aceasta fusese diagnosticată cu o formă severă de infecție cu SARS Cov-2 și prezenta multiple comorbidități.

De menționat este faptul că, pacienta de 84 de ani fusese diagnosticată cu o formă severă SARS Cov-2 și prezenta multiple comorbidități, însă ancheta medico-legală va stabili cauzele decesului, precizează Ministerul Sănătății.

Care este starea celor transferați de la Matei Balș

În ceea ce privește starea celorlalți, potrivit sursei citate, sunt în continuare pacienți care sunt internați la ATI în 11 spitale din Capitală, care sunt monitorizați de către medici. De asemenea, mai sunt 11 pacienți în stare stabilă internați la Spitalul “Sf. Ioan” din București.

La Spitalul “Victor Babeș” sunt 4 pacienți internați, doi dintre ei putând fi externați în zilele următoare.

Alte două persoane sunt internate la ATI la Spitalul Militar. Unul dintre cei șase pacienți internați la “Victor Babeș”, care este în stare gravă iar medicii spun că este foarte probabil ca starea sa să se agraveze în zilele următoare.