Nadia Comăneci, românca de nota zece, a vorbit de curând cu jurnaliștii canadieni de la The Star și a comentat legătura pe care Bianca Andreescu o are cu România. Sportiva în vârstă de 57 de ani a vorbit și despre motivul pentru care românii „au adoptat-o” pe Bianca, în ciuda faptului că ea nu ne reprezintă țara.

La începutul interviului Nadia a făcut câteva glume despre succesul românilor din Canada.

“Trebuie să fie ceva în apa din Canada”, a spus Nadia Comăneci.

Când Bianca juca finala de la Indian Wells cu Angelique Kerber, Nadia se afla în California.

“Nu mă mișc de aici. Trebuie să mă uit la asta”, i-a spus Nadia soţului ei, Bart Conner, făcând referire la meciul Biancăi.

Nadia Comăneci a spus că toți românii sunt mândri de Bianca Andreescu, chiar dacă ea nu reprezintă România pe terenul de tenis, conform Fanatik.

“Suntem mândri pentru că este româncă. Uitați-vă la numărul mare de fani români pe care îi are și cum a vorbit cu poporul român în limba română. Ce îți spune asta?”, a declarat Nadia pentru sursa citată.

“A fost momentul care a întărit ceea ce am știut de-a lungul timpului: e de-a noastră. Am fost atât de fericită că a făcut asta. Nu știu cât de mult vorbește limba română cu familia ei, dar faptul că s-a întors la rădăcinile sale a fost apreciat foarte mult de poporul român. Nu-mi amintesc să fi văzut vreodată două steaguri pe stadion pentru o singură persoană în același timp. Este uimitor cum poate sportul să unească oamenii. I-am spus soțului meu, până acum era o singură jucătoare de tenis pentru care mă trezeam la 2-3 dimineața pentru a mă uita la meciurile sale, Simona. Acum mai am una și numele ei este Bianca”, a mai spus Nadia.