'Anul 2013 a fost unul record. Am acordat 130 de milioane de euro pentru 15 proiecte şi mă aştept să mergem cu peste 100 de milioane de euro şi anul acesta', a declarat Chakrabarti în carul unei conferinţe comune de presă cu premierul Iurie Leancă.

El a declarat că guvernul a întreprins acţiuni importante în privinţa dezvoltării mediului de afaceri dar şi a transparentizării sectorului bancar.

În acelaşi timp, preşedintele BEI a remarcat că Republica Moldova primeşte cei mai mulţi bani per capita din partea acestei instituţii, datorită reformelor întreprinse şi a apropierii sale de UE.

Iurie Leancă a anunţat că BERD îi va oferi un grant Republicii Moldova pentru efectuarea unui studiu de fezabilitate pentru construcţia conductei de gaz de la Iaşi la Chişinău, pentru a cunoaşte care vor fi costurile acestui proiect. 'Vreau să-i mulţumesc BERD pentru că ne oferă un grant care ne va permite să facem un studiu de fezabilitate pentru construcţia gazoductului de la Iaşi la Chişinău. Concomitent, colegii de la Bucureşti efectuează aceleaşi lucrări din partea lor, astfel ca în baza acestui studiu să avem costuri foarte precise şi să putem avansa pe ceea ce înseamnă interconectarea pe gaze. La fel am discutat despre interconectarea liniilor de energie electrică', a declarat el.

Până în prezent, BERD a investit în peste 100 de proiecte în Republica Moldova în valoare de aproape 900 de milioane de euro. În şapte ani, de când Republica Moldova colaborează cu BEI, au fost iniţiate proiecte investiţionale în valoare totală de peste 400 de milioane de euro.

SURSA: Agerpres

Te-ar putea interesa și: