'Finanţarea BERD în valoare de 28,6 de milioane de lei (6,4 milioane de euro) va fi acordată companiei regionale SC Apa Canal Ilfov SA, care furnizează servicii de apă şi canalizare în judeţul Ilfov. Împreună cu fondurile UE, împrumutul va cofinanţa planul regional de investiţii al companiei în valoare de 308,4 milioane de lei (68,5 milioane de euro) aprobat de UE prin Programul Cadru de Co-Finanţare pentru România', se menţionează în comunicat. 

Astfel, 60.000 de oameni din opt localităţi, reprezentând 30% din populaţia judeţului Ilfov, se vor bucura de servicii îmbunătăţite de apă şi canalizare. 

'Investiţia noastră va ajuta Apa Canal Ilfov să îmbunătăţească serviciile sale, să deservească un număr mai mare de locuitori din zonă şi va contribui la reducerea pierderilor de apă şi creşterea eficienţei, conform directivelor de apă şi canalizare din UE', a declarat directorul BERD pentru Infrastructura Municipală şi de Mediu, James Hyslop. 

La rândul său, directorul BERD pentru România, Matteo Patrone, a precizat că îmbunătăţirea accesului la alimentarea cu apă şi canalizare face parte din strategia pentru România, care are în vedere, printre altele, şi dezvoltarea infrastructurii pentru a sprijini creşterea economică şi a îmbunătăţi calitatea vieţii în ţară. 

Până în prezent, BERD a mobilizat aproximativ 2 miliarde de euro din fondurile UE destinate României pentru investiţiile de apă şi canalizare. 

BERD este unul dintre cei mai mari investitori instituţionali din România, investind aproximativ 600 de milioane de euro numai în 2014. Până la această dată, banca a investit în România în total 7 miliarde de euro şi a mobilizat peste 14 miliarde de euro din alte surse de finanţare. 

AGERPRES