BERD a precizat miercuri că va acorda creditul de 50 milioane de euro către societatea VS Wind Farm SA, la care acţionar majoritar este compania portugheză EDP Renováveis. Acesta este al treilea acord de investiţie semnat de BERD şi EDPR în sectorul energiilor regenerabile din România, după finanţarea parcului eolian de la Cernavodă (138 de megawaţi) şi Peştera (90 megawaţi) în 2011.

"Suntem încântaţi să finanţăm cel de-al treilea proiect EDPR în România şi primul parc eolian din regiunea Moldova (Vutcani). BER va continua să sprijine finanţarea proiectelor în energiile regenerabile din România", a declarat directorul diviziei de energie de la BERD, Nandita Parshad.

BERD, deţinută de 63 de ţări şi două instituţii interguvernamentale, susţine dezvoltarea economiilor de piaţă şi a democraţiei. De la începutul operaţiunilor în România, banca a investit aproximativ şase miliarde euro în peste 315 de proiecte în domeniile financiar, corporativ, infrastructură şi energie, mobilizând investiţii suplimentare de aproape 11 miliarde euro.
Sursa: Agerpres