Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Radu Berceanu, a declarat, sâmbătă, la Lugoj, că în 2011 se va finaliza autostrada Arad – Timişoara şi va începe construcţia autostrăzii Nădlac – Arad şi Timişoara – Sibiu.

Întrebat de premierul Emil Boc ce lucrări vor fi finalizate în Banat, în 2011, Berceanu a răspuns că va fi finalizată centura ocolitoare a oraşului Caransebeş, autostrada Arad – Timişoara şi vor începe lucrările pe autostrada care va lega graniţa cu Ungaria, de la Nădlac, până la Arad şi autostrada Timişoara – Sibiu.

„În 2011 avem centura Caransebeşului, o să terminăm cele două porţiuni de autostradă de la Arad la Timişoara. O să dăm drumul la porţiunea de autostradă de la graniţă până la actuala centură ocolitoare Arad. Şi de la Timişoara până la Sibiu, practic, toate porţiunile de autostradă vor fi pornite”, a afirmat Berceanu.

Licitaţie Deva-Orăştie

El a adăugat că, „în curând”, va fi anunţat câştigătorul tronsonului de autostradă Deva – Orăştie, o lucrare ce costă 180 de milioane de euro şi că în primăvara anului viitor se va lucra pe toate tronsoanele de autostradă, dacă nu vor fi contestaţii ale licitaţiilor.

„Cât de curând vom da câştigătorul la Deva – Orăştie, care este o lucrare de 180 de milioane de euro şi toate celelalte porţiuni care sunt cuprinse în planurile cu Uniunea Europeană şi finanţatori BEI, BERD şi aşa mai departe vor fi pornite. Deci în primăvara următoare la toate porţiunile se va lucra… dacă nu vom avea o surpriză cu ceva contestaţii, la anul pe toate aceste porţiuni se va lucra”, a afirmat Berceanu.

El a declarat că porţiunea de autostradă între Sibiu şi Piteşti va fi concesionată.

„Iar porţiunea între Sibiu şi Piteşti, care nu este acoperită prin fonduri europene, am convenit să o scoatem la concesiune, cam după modelul în care am avut Comarnic – Braşov. Ne-am asigurat de la început de suportul celor de la Banca Europeană de Investiţii şi de la Uniunea Europeană, care de la încheierea caietului de sarcini şi până la toate celelalte lucruri pentru această licitaţie vor fi alături de noi”, a mai spus Berceanu.

SURSA: Mediafax