Politica de preț ține cont de evoluțiile internaționale ale petrolului, de obicei, cu o întârziere de 2 săptămâni. Câteodată maimult, altădată mai puțin, depinde de sensul evoluției. Practic, important de știut dacă aveți de gând să alimentați cantități mari, nivelul actual al prețului petrolului se va regăsi la carburanți în 10 – 14 zile.

În al doilea rând, la nivel național, pot exista diferențe de până la 10% între stații. Astfel, consultând pentru o perioadă rezonabilă de timp prețurile practicate de distribuitori, aflați că cele mai mici prețuri ale carburanților sunt în Secuime, apoi în sudul Moldovei, Dobrogea și județele din Lunca Dunării. Adică zonele cel mai puțin dezvoltate economic, pentru că politica de preț ține seama de puterea de cumpărare. Alimentând în benzinăriile din zonele menționate, față de marile orașe, puteți cheltui cu până la 10 -12% mai puțin. La u plin, se simte în buzunar.

În al treilea rând, majoritatea distribuitorilor au oferte în week-end pentru benzinăriile situate în orașe. Pentru a stimula alimentarea în zilele de repaos de activitate, benzinarii ieftinesc anumite sortimente. În unele cazuri, aceste discount-uri pot fi chiar semnificative.