În urmă cu două săptămâni cele mai ieftine produse comercializate de OMV Petrom se regăseau la stația de carburanți de pe Bd. C-tin Brâncoveanu. Aici benzina Premium 95 fără plumb costa 5,17 lei/litru la data de 2 iulie. În prezent, litrul de benzină Premium 95 se comercializează cu 5,27 lei.

Sortimentul de benzină Top Premium 99+ costă în prezent 5,64 lei/litru la aceeași stație, față de 5,54 lei, cât costa în urmă cu două săptămâni.

Și motorina costă la cele trei stații deținute de Petrom pe Bd C-tin Brâncoveanu 5,29 lei litru, cu 10 bani mai mult față de prețul practicat la data de 2 iulie 2011.

Aceste prețuri nu sunt practicate însă la toate stațiile OMV Petrom. Compania a renunțat în urmă cu trei luni să mai publice pe site-ul propriu prețurile de referință, însă le publică pe cele din stații. În stații prețurile pot diferi cu plus/minus 5% față de cele de referință.

Astfel, la una dintre benzinăriile care practică cele mai mare prețuri – cea de pe Calea Dorobanți, benzina Premium 95 costă 5,49 lei/litru, iar Top Premium 99+ se comercializează cu 5,86 lei/litru.

Și la motorina Euro Diesel prețul la benzinăria de pe Dorobanți se vinde acum cu 5,39 lei/litru față de 5,29 lei cât costa în urmă cu două săptămâni.

OMV Petrom nu este însă singurul producător care a majorat prețurile cu 10 bani/litru. Cu aceeași sumă au fost scumpite și produsele Rompetrol.
De exemplu, benzina Exif 95 costă 5,46 lei/litru în prezent, conform datelor prezentate pe site-ul companiei. La începutul lunii, Rompetrol practica un preț de 5,36 lei/litru la acest sortiment. Celălalt sortiment, Alto 101, se comercializează cu 6,11 lei/litru, cu 10 bani mai mult față de acum două săptămâni. La motorină prețurile actuale sunt de 5,38 lei/litru în cazul Efix Diesel, respectiv 5,7 lei/litru sortimentul Diesel Alto.