Duminică toată lumea și-a putut lua adio de la artistul Benone Sinulescu, care a murit pe 21 noiembrie, la vârsta de 84 de ani. Cântărețul de muzică populară a fost înmormântat la cimitirul „Eternitatea” din Arad. Funeraliile au început în jurul orei 13.00, în Piața Avram Iancu. Sicriul cu trupul neînsuflețit a fost acoperit cu tricolorul.

Chiar dacă nu au putut fi prezente la înmormântare, la Arad, colegele de scenă ale lui Benone Sinulescu, și-au exprimat durerea, transmițând mai multe mesaje emoționante.

„Nu am cuvine… Doamne, nu știu. O să rămână pentru mine așa cum îl cunosc, așa cum îl știu, vesel și cu voie bună. Iertare, blândețe, iubire… Benone, să mă ierți, Dumnezeu să îți dea un somn lin! Condoleanțe tuturor și familiei”, a declarat Sofia Vicoveanca, la România TV.

Irina Loghin a transmis un mesaj emoționant

„E o mare tristețe. Regret că nu am putut să ajung până la Arad. Îl știu acolo, refuz să cred că ne părăsește. Îl cunosc pe Benone din ’62, de la Ansamblul Ciocârlia, unde am avut foarte multe de învățat de la el. Făceam vocalize cu el. Avea un suflet extraordinar, pe toată lumea ajuta… Benone așa a fost! Căuta să ajute, mai ales pe cei tineri… E o mare pierdere, lasă moștenire un repertoriu imens.

Cred că nu a existat un interpret de muzică populară să lase atâtea cântece moștenire. Tristețea e grea, despărțirea e foarte grea. Ne-a lăsat un gol în suflet, o mare tristețe. Condoleanțe soției, care a fost foarte aproape de el. Mereu spunea <Am avut noroc de o soție care e tot timpul lângă mine, mă răsfață cu bunătăți>. O știu și eu gospodină. L-a iubit mult, avea o căsnicie frumoasă. Ne-am născut cu o viață fiecare… La revedere Benone, am senzația că ești încă acolo, acasă. Dumnezeu să te odihnească!”, a declarat Irina Loghin, la România TV.

„Mă bucur că m-ați sunat să prezint condoleanțe familiei. Benone Sinulescu este singurul artist care a cules folclor autentic și a reușit să-l prezinte publicului autentic și totodată comercial. A știut să se reinventeze. Dumnezeu să îl ierte”, a declarat și Corina Chiriac.

Interpretul de muzică populară Benone Sinulescu a murit joi, la vârsta de 84 de ani. S-a stins acasă, în urma unei pneumonii.