Benjamin Netanyahu trece în opoziție: Vom îndepărta acest guvern periculos

În acest context, fostul premier al Israelului, Benjamin Netanyahu, a declarat că va face orice pentru a îndepărta actualul Guvern.

”Dacă ne este menit să fim în opoziţie, o vom face cu demnitate, până vom îndepărta acest guvern periculos şi vom reda ţării calea cea dreaptă.”, a spus acesta.

Cu toate acestea, amintim că următoarea perioadă va fi una grea pentru fostul premier, având în vedere că acesta va trebui să răspundă în instanță acuzațiilor de corupție, fraudă și abuz de putere. Mai mult decât atât, pentru a se asigura că Netanyahu nu mai are cum să revină la putere, actuala coaliție plănuiește să limiteze durata mandatelor la opt ani, prin lege.

O nouă eră politică

Duminică, deputații israelieni au votat o nouă coliție guvernamentală care pune capăt celor 12 ani de mandat ai lui  Benjamin Netanyahu în fruntea guvernului. Scorul a fost unul strâns, fiind înregistrate 60 de voturi pentru și 59 de voturi împotrivă.

Noul cabinet al ultranaţionalistului Naftali Bennett este compus din formaţiuni atât din dreapta, cât şi din stânga eşichierului politic, inclusiv un partid arab.

Cei 59 care au votat împotrivă din cei 119 de deputaţi prezenţi (din totalul de 120) au fost în cea mai mare parte reprezentanţi ai Likud al lui Netanyahu, ai extremei drepte şi ai ultrareligioşilor. Acordul de coaliţie a fost semnat vineri.

Dacă guvernul Bennett nu ar fi obţinut majoritatea în parlament, Israelul se îndrepta probabil spre al cincilea rând de alegeri în mai puţin de doi ani.