Un nou studiu citat de Jerusalem Post arată că până la trei căni de cafea pe zi ne pot ține inima în stare bună.

Studiul a constatat că, în rândul persoanelor fără boli de inimă diagnosticate, consumul regulat de până la trei cești de cafea pe zi a fost asociat cu un risc redus de deces din cauza bolilor de inimă, a accidentului vascular cerebral și a deceselor orice motiv.

Aceste beneficii nu se aplică altor băuturi

Prezentat recent la reuniunea anuală a Societății Europene de Cardiologie, studiul a examinat obiceiurile consumului de cafea la mai mult de 468.000 de persoane.

Un consum moderat de cafea poate proteja de boli ca diabetul de tip II Parkinson, cancer de prostată.

Acesta nu este primul studiu care analizează consumul de cafea și beneficiile sale. Studiile anterioare au constatat deja că un consum moderat de cafea poate proteja adulții de diabetul de tip II, boala Parkinson, boli hepatice, cancer de prostată, Alzheimer și chiar migrene.

Risc redus pe termen lung de insuficiență cardiacă

În ceea ce privește bolile de inimă, o analiză a trei studii principale publicate a constatat că o ceașcă sau mai multe cești de cafea pe zi sunt asociate cu un risc redus pe termen lung de insuficiență cardiacă.

În comparație cu persoanele care nu beau cafea, s-a constatat că riscul de insuficiență cardiacă în timp a scăzut între 5% și 12% pentru fiecare ceașcă de cafea consumată zilnic.
„Legătura dintre cofeină și reducerea riscului de insuficiență cardiacă a fost surprinzătoare”, a declarat Dr. David Cao, director medical la Facultatea de Medicină a Universității din Colorado.

Oamenii consideră cafeaua și cofeina „rele”, deoarece sunt asociate cu palpitații cardiace și hipertensiune arterială. Legătura consistentă dintre consumul crescut de cofeină și riscul redus al insuficienței cardiace face această presupunere incorectă, a afirmat Cao.

Majoritatea cercetărilor asupra cafelei se fac doar pe consumul de cafea neagră. Cu toate acestea, adăugarea de lapte, zahăr și arome pot anula beneficiile cafelei pentru sănătate.