„Am discutat în urma deciziei CCR. Nu avem motivarea Curţii şi trebuie să o aşteptăm. În acest moment trebuie să afirm că actuala Coaliţie nu funcţionează aşa cum ar trebui, fie o refacem, fie avem mari probleme de funcţionare. Din partea UDMR se pune problema inclusiv a prezentei în actuala Coaliţie”, a spus Bela.
El a arătat că a discutat cu preşedintele şi premierul „despre posibile soluţii ale acestei situaţii şi amândoi şi-au reafirmat decizia de a avea cât mai curând o lege a educaţiei”.
Liderul UDMR s-a arătat foarte supărat pe şeful Comisiei de învăţământ din Senat, Mihail Hărdău, care "a sărbătorit alături de parlamentarii Opoziţiei după decizia Curţii de respingere a Legii educaţiei". "Timp de patru luni, în calitate de preşedinte al Comisiei, nu a reuşit să accelereze adoptarea legii, în felul acesta ne-a împins la asumarea răspunderii Guvernului. Legea zace în Senat din luna mai, şi după ce ne-au împins la asumare se bucură de respingerea proiectului", a arătat Bela.
Curtea Constituţională a României a decis miercuri, cu majoritate de voturi, că Legea educaţiei este neconstituţională constatând că exista un conflict juridic de natură constituţională între Parlament şi Guvern deoarece şi-a asumat răspunderea pe o lege care era deja în dezbatere parlamentară.

Te-ar putea interesa și: