Lovitură uriașă pentru un spital cu tradiție din București. Acesta este la un pas de a intra în incapacitate de plată. Totul se va petrece din cauza imposibilității de a achita sumele cerute de furnizorul de electricitate.  Managerul Institutului de Pneumoftiziologie ”Marius Nasta” din Bucureşti, medicul Beatrice Mahler, a anunţat că se aşteaptă ca unitatea medicală pe care o conduce să intre în incapacitate de plată în următoarele două luni.

Beatrice Mahler a explicat că noul contract cu furnizorul de electricitate aproape că dubla preţul facturii.

“Lucrurile nu stau bine în sistemul de sănătate sau aşa cum le văd eu de la Marius Nasta. Preţurile au crescut şi mai mult dacă vorbim de utilităţi şi spitalele trebuie să le plătească. Nu au venit facturi pe noile tarife, a venit un nou contract de la furnizorul de electricitate care aproape că ne-a dublat preţul. Nu prea avem încotro, trebuie să acceptăm deocamdată pentru că este cel mai mic tarif pe care l-am văzut pe piaţă”, a spus ea.

Mă aştept să intru în incapacitate de plată în următoarele două luni

Medicul a explicat că de două săptămâni a venit o adresă către Marius Nasta în care erau invitaţi să se ia act de faptul că preţul se duce aproape la dublu la Marius Nasta la energia electrică.

„Noi plătim facturile la două luni. O să vă anunţ care este preţul facturii în momentul în care vine cu noul tarif. Acum a venit cu vechiul tarif”, a anunţat managerul Institutului de Pneumoftiziologie ”Marius Nasta”.

Ea a fost întrebată dacă are resurse pentru a susţine noile scumpiri. Răspunsul oferit de Beatrice Mahler a fost unul cutremurător.

“Mă aştept să intru în incapacitate de plată în următoarele două luni la Marius Nasta pentru că preţurile sunt în creştere”, a punctat managerul Institutului de Pneumoftiziologie ”Marius Nasta” din Bucureşti.

Medicul a ținut să spună că a scris Ministerului Sănătăţii despre această situaţie, însă nu a primit deocamdată răspuns.