Costurile totale sunt similare cu cele ale creditelor acordate în cadrul programului Prima Casă 3, după cum reiese dintr-un comunicat al băncii.
Astfel, pentru un credit în valoare de 57.000 de mii euro pe 30 ani, rata lunară de rambursat este de 323 euro comparativ cu 306 euro cât ar fi rata prin creditul clasic Prima Casă, nu se mai percepe comisionul anual datorat Fondului de Garantare, iar valoarea totală plătibilă de client ar fi de 116.211 euro, comparativ cu 115.425 prin varianta Prima Casă 3.
“Creditul Prima Casă de la BCR se adresează clienților care au depus deja documentația dar nu mai pot aștepta lansarea programului Prima Casă 4 datorită faptului că antecontractele de vânzare-cumparare încheiate expiră în foarte scurt timp. Condițiile sunt extrem de avantajoase, dobânda fiind aceeași ca la Prima Casă 3”, a declarat Ştefan Coroianu, director executiv al direcției managementul produselor retail, BCR. 
Destinația creditului este achiziția de locuințe finalizate. Avansul este de 15%, iar perioada de creditare variază între 5 și 30 de ani. Costurile sunt similare cu cele de la creditul Prima Casă 3 – clienții cu istoric beneficiază de o dobândă Euribor 3M plus 3,75% iar clienții standard Euribor 3M plus 3,95% singurul cost suplimentar suportat de client fiind comisionul lunar de administrare în valoare de 7 euro pentru credite mai mici de 20,000 euro și 17 euro pentru credite de cel puțin 20,000 euro. Valoarea creditului variază între 5.000 euro și 66.500 euro, în funcție de anul construcției locuinței achiziționate.
Printre avantajele noului produs se află eliminarea interdicției de vânzare a locuinței în primii 5 ani, faptul ca nu trebuie constituit un depozit colateral și nu se plătește un comision anual precum. Nu se percepe comision de analiză a dosarului, iar durata de aprobare a creditului va fi redusă deoarece analiza noilor solicitări de credit se poate realiza în baza documentației depuse pentru dosarul Prima Casă 3.