Chiar dacă marea majoritate a creditelor neperformante au fost vândute către companiile specializate de recuperare a creanțelor, băncile încearcă să vândă și direct proprietățile sau bunurile obținute în urma unor executări judecătorești. Pe site-urile create special pentru acest lucru (precum executări.com) se pot găsi o mulțime de oferte dela mai multe bănci.

Cum ofertele atrag destul de mulți vizitatori, băncile încearcă să profite de cerere. BCR și-a creat un site special pentru imobilele pe care le are la vânzare (vanzari.bcr.ro), unde oferă mai mult decât licitația directă pentru o locuință. Printre avantajele enumerate se găsește absența comisionului de intermediere deoarece se cumpără direct de la vânzător, locuințele sunt deja libere (adică eliberate de foștii proprietari), iar banca oferă și consultanță imobiliară și financiară, dar și finanțare dacă este nevoie.

Banca se laudă că poate pune la dispoziția celor interesați finanțare printr-un „credit special pentru achiziția imobilelor în proprietatea băncii”. De asemenea, doritorii pot participa la vizionări și au la dispoziție și toate documentele proprietății.

BCR vinde proprietăți aflate în mai mutle orașe, printre care București, Constanța, Cluj, Sibiu, Timișoara, Brașov, Ploiești, Oradea și Arad.

Printre ofertele de pe site se găsește inclusiv un ansamblu rezidențial aflat în sectorul 4 din București, care numără 157 de apartamente de 1, 2, 3 și 4 camere. Ansamblul rezidențial Octopus Garden este situat în apropriere de șoseaua Giurgiului, iar apartamentele de două camere au preț de peste 70.000 de euro, iar cele de trei camere sar de 110.000 euro.

Site-ul de vânzări al BCR include multe tipuri de proprietăți și bunuri, fiind create categorii speciale pentru terenuri, hoteluri și pensiuni, spații industriale, autovehicule, echipamente și chiar benzinării.

Pe site-ul executari.com sunt prezentate proprietățile scoase la licitație de mai multe bănci, numărul total de anunțuri pentru imobile fiind de aproape 5.000, iar pentru auto-moto de 160.