Banca Comerciala Romana (BCR) si ALTEX au lansat astazi cardul de credit co-branded BCR-ALTEX. Avantajele noului card constau in limita de creditare foarte mare – de pana la echivalentul in lei a 5.000 Euro – si perioada de pre-aprobare a cererii de credit de maxim 2 ore.



Emis sub sigla MasterCard, cardul poate fi utilizat atat in tara cat si in strainatate dar se va obtine numai in magazinele din reteua ALTEX.


Cardul co-branded BCR-ALTEX va putea fi utilizat pentru achizitionarea de produse in reteaua ALTEX, dar si pentru alte operatiuni generate de nevoile personale ale posesorului (plata de bunuri si servicii, retragere de numerar de la ATM-uri). De asemenea, cardul poate fi utilizat atat in tara, cat si in strainatate, iar perioada de acordare a liniei de credit este de 5 ani, cu prelungirea automata (daca sunt respectate clauzele contractuale).



Detinatorul de card are facilitatea de a nu plati dobanda aferenta sumelor din credit utilizate pentru cumparaturi, pe toata durata lunii in care se face tranzactia la comerciant plus primele 20 de zile din luna calendaristica urmatoare, daca imprumutul este rambursat in totalitate pana la data scadentei mentionata in extrasul de cont pe care detinatorul il primeste lunar prin posta. El trebuie sa ramburseze lunar doar dobanda la creditul utilizat.


In aceste conditii, o persoana cu un venit mediu pe economie poate beneficia de un plafon de credit de circa 10.000 lei noi (100 mil. lei vechi) daca nu are alte credite angajate.





„Acest card de credit co-branded va contribui la dezvoltarea pietei cardurilor de credit din Romania, fiind un produs modern, flexibil, adaptat cerintelor consumatorilor asa cum sunt toate produsele marca BCR. Se remarca facilitatile multiple de care dispune detinatorul unui card BCR-Altex, intre care amintesc: cuantumul minim care trebuie achitat lunar, perioada, practic nelimitata, de acordare a creditului, cuantumul mare care poate fi angajat de catre o persoana cu venituri medii”, a declarat Natalita Hurduc, vicepresedinte executiv BCR.


Perioada de gratie pentru plata dobanzii este un alt atu al noului produs, aceasta putandu-se intinde si pana la 50 de zile pentru tranzactiile efectuate la comerciant.



Sursa: Capital, 24 august 2005