BCR Asigurări VIG a înregistrat un volum al primelor brute subscrise în 2010 de peste 522 milioane lei, aproximativ 125 milioane euro (IFRS, date auditate), cu 9% sub rezultatul din 2009. Astfel, BCR Asigurări se află pe poziţia a cincea în topul companiilor de asigurare care practică asigurări generale.

Valoarea totală a despăgubirilor plătite în 2010 a scăzut cu 7,9% şi a fost în valoare de 357 milioane lei, conform raportărilor financiare IFRS ale grupului VIG, în comparaţie cu anul 2009. În anul 2010, BCR Asigurări a achitat una dintre cele mai mari daune din piaţa asigurărilor din ultimii ani, în valoare de 11 milioane lei, pentru o poliţă de asigurare tip property.
Structura portofoliului de asigurări a cunoscut modificări ca urmare a reorientării liniilor de business. În comparaţie cu anul 2009, cea mai mare creştere ca pondere în structura portofoliului a fost de 40% pentru asigurările de răspunderi civile generale, urmate de asigurările RCA, cu o creştere de 25%, şi de asigurările de bunuri (de tip property), cu 6%.
Asigurările auto facultative (CASCO) au urmat tendinţa generală negativă a pieţei de profil şi a activităţii de leasing, pe fondul procesului de eficientizare a portofoliului propriu de CASCO şi a introducerii sistemului bonus/malus. BCR Asigurări VIG a implementat în 2010 o strategie de eficientizare a activităţilor de back office şi soluţionare daune precum şi de optimizare a procesului de control al costurilor administrative şi de achiziţii.

De asemenea, BCR Asigurări a lansat, în premieră pe piaţa de asigurări din România, aplicaţia de asistenţă prin telefon ‘iPhone Insurance Assistance – BCR Asigurări VIG’, destinată utilizatorilor de telefoane tip Smartphone, cu ajutorul căreia aceştia pot simplifica şi urgenta procesul de soluţionare a daunelor prin trimiterea de fotografii direct către Centrul de Daune al BCR Asigurări VIG.
SURSA: Agerpress