Nivelul de lichidităţi furnizate de BCE băncilor greceşti 'nu poate fi coborât', a declarat Sapin la postul de radio Europe 1, în prima reacţie oficială de la Paris după votul categoric al grecilor împotriva propunerilor creditorilor internaţionali.

'Votul în sine nu rezolvă nimic', a spus ministrul francez, potrivit căruia ceea ce va decide rămânerea sau ieşirea Greciei din uniunea monetară va fi 'calitatea negocierilor care se vor începe'.

'Firul dialogului este foarte subţire', a adăugat Michel Sapin, afirmând că acesta este ţinut de Franţa, de preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, şi de şeful Eurogrupului, Jeroen Dijsselbloem.

O soluţie la criza greacă nu va putea fi găsită fără un dialog sincer între cancelarul german Angela Merkel şi preşedintele francez François Hollande, a mai spus Sapin, înaintea întâlnirii pe care cei doi lideri o vor avea luni seară la Palatul Elysee.

Potrivit ministrului francez, Grecia este cea care se află în dificultate, nu Uniunea Europeană. 'Europa este în faţa unei dificultăţi, dar nu este în dificultate', a insistat oficialul francez, explicând că 'Europa a construit o serie întreagă de instrumente' şi 'va arăta că este puternică, apărându-se ea însăşi'. AGERPRES