Proiectul, iniţiat în anul 2008 şi denumit Digital Media Initiative (DMI), avea ca scop crearea unui sistem de producţie digitală pe baza imensei arhive de înregistrări audio şi video. ‘Mă preocupă mult maniera în care am gestionat proiectul şi vom analiza ce nu a mers şi ce concluzii putem trage de aici’, a declarat directorul general al BBC, Tony Hall.

El a preluat conducerea acestui post anul trecut, pe 2 aprilie, şi a declarat atunci că obiectivul său este de a restaura buna reputaţie a BBC, afectată de mai multe scandaluri. Acum recunoaşte că iniţiative ‘ambiţioase’, precum DMI, prezintă şi ‘riscul de a eşua’, ceea ce nu înseamnă că nu trebuie să încercăm, dar se impune un control mai strict.

În timpul investigaţiei asupra eşecului proiectului, responsabilul pentru tehnologie al BBC, John Linwood, va fi suspendat din funcţie. Potrivit unui membru al Consiliului de Administraţie al postului, Anthony Fry, DMI nu a adus nici un beneficiu, iar dificultăţile tehnologice şi schimbarea priorităţilor societăţii au condus la irosirea acestor fonduri.