În urma mai multor scandaluri interne survenite în cadrul postului public, organismul de supraveghere a examinat, printre altele, şi plăţile efectuate în ultimii ani şi a descoperit că respectivele indemnizaţii au depăşit sumele prevăzute în contracte.

Aceste nereguli au fost recunoscute şi de noul director al BBC, Tony Hall, care a preluat conducerea postului pe 2 aprilie şi a declarat atunci că obiectivul său este de a restaura buna reputaţie a acestuia. "Cred că BBC a pierdut simţul măsurii prin compensaţiile din ultimii ani. Vom plafona indemnizaţia pentru concediere la 150.000 de lire sterline pe an şi am început revizuirea procedurilor interne", a afirmat el.

Printre cei care au beneficiat de astfel de plăţi se numără fostul director adjunct al postului, Mark Byford, care a primit 949.000 de lire sterline şi, mai recent, fostul director general George Entwistle, care a primit 475.000 de lire sterline anul trecut în luna noiembrie, când a fost obligat să demisioneze la numai 54 de zile după preluarea funcţiei.

În luna mai, BBC a anunţat că renunţă la un ambiţios proiect digital, după ce a recunoscut că a cheltuit inutil pentru acesta fonduri publice în valoare de 115 milioane de euro.
Sursa: Agerpres