Rodica Culcer este sefa stirilor la Europa FM
incepind cu 1 noiembrie, noul director al Departamentului stiri de la postul de radio Europa FM este Rodica Culcer. Jurnalista il ilocuieste pe Dan Goanta, care a fost numit editorialistul postului. Rodica Culcer a lucrat aproape zece ani la sectia romina a serviciului mondial BBC Londra. in noua functie, Rodica Culcer va coordona programele de stiri si actualitati, va realiza emisiunea Zoom (de luni pina vineri, itre orele 18,30-19), dar si editiile programului duminical „Cu singe rece”.

Teodor Copot a plecat la Stambul
Teodor Copot, art-director la agentia de publicitate B.V. McCann-Erickson Rominia, s-a transferat la agentia din Istambul din cadrul aceleiasi retele de publicitate. Contractul lui Teodor Copot (Angi pentru prieteni) este de trei luni, cu posibilitatea de prelungire.

Nederlanden are un buget de un milion de dolari pentru 2001
Violeta Ciurel, directorul societatii Nederlanden Asigurari de Viata Rominia, a declarat pentru Ziarul Financiar ca bugetul de publicitate al firmei pentru anul 2001 este de un milion de dolari. Bugetul are o valoare egala cu cea din acest an.

Rubrici noi la Focus 18
in ultima vreme, la principalele buletine de stiri ale televiziunilor aflate i topul audientei s-au imultit asa-numitele reportaje senzationale despre tot felul de violente, furturi, violuri etc. Prima TV icearca sa gaseasca i peisajul tv al stirilor un segment de audienta mai „linistit”, fara a eluda evenimentele majore. De la 1 noiembrie, reporterii de la Focus 18, principala emisiunea informativa a postului, au inaugurat o rubrica ce contine „informatii utile”. Astfel, i cadrul rubricii „Siguranta ta”, Focus 18 va arata modul cum opereaza de obicei hotii si cum se pot proteja cetatenii. Marti, la rubrica „Educatia ta”, telespectatorii pot afla informatii din sistemul ivatamintului. in editia de miercuri sunt incluse stiri din reteaua de sanatate. Joi si vineri, sunt serile dedicate economiei si respectiv modului cum se organizeaza evenimentele esentiale din viata oamenilor (nunti, botezuri, imormintari). Introducerea acestor rubrici se va face treptat i Focus 18 care continua sa-si pastreze aceeasi structura. Ramine de vazut daca aceasta initiativa va scoate din anonimat programul informativ al Primei TV.

UAPR pregateste un festival de creatie pentru anul viitor
Uniunea Agentiilor de Publicitate din Rominia (UAPR) pregateste pentru iceputul anului urmator organizarea unui festival de anvergura dedicat creatiei publicitare rominesti. Pentru a decide cine va organiza competitia, UAPR a stabilit brief-ul (cerintele pe care organizatorul trebuie sa le ideplineasca) si a invitat la licitatie agentii de relatii publice, initiatori de tirguri si expozitii. in prezent, ei se afla i stadiul de a alege finalistii. La licitatie a fost chemat si Millenium Group, prima companie care a initiat organizarea unui concurs de print (machete publicitare) i Rominia, i urma cu trei ani. Andrei Bortun, director general al companiei Millenium PR Group, a declarat ca n-ar dori sa se transforme itr-un simplu organizator de festivaluri, atita vreme cit Ad Print este o institutie cu traditie. El a mai spus ca ideea colaborarii itre Ad Print si o asociatie a publicitarilor a fost mereu agreata, dar ca aceasta colaborare nu trebuie sa anihileze numele Ad Print. Pe de alta parte, voci din UAPR spun ca ar dori nu doar o competitie pentru creatorii de print, ci una mult mai complexa, pentru tot ceea ce iseamna creatie publicitara.