Hachette si Jurnalul s-au asezat la masa negocierilor
Reprezentanti ai trustului francez Hachette s-au itilnit la Bucuresti cu sefii companiei Jurnalul, pentru a analiza posibilitatea achizitionarii unui pachet de actiuni la aceasta societate. Cozmin Gusa, directorul general al Companiei Jurnalul, ne-a confirmat interesul trustului francez de o posibila tranzactie: „Suntem extrem de interesanti de trusturile straine, datorita potentialul firmei noastre i mass-media romineasca. Vestea mai proasta pentru ei, tinind cont de profiturile pe care le-am iregistrat, este ca valoarea actiunilor Companiei Jurnalul este mare. Oricum, nu vom pune i discutie vinzarea unui pachet majoritar”, a conchis Cozmin Gusa.
Compania Jurnalul editeaza cotidianul central Jurnalul National, Gazeta Sporturilor, ziarul Capitala si detine i tara o retea de cotidiene si saptaminale locale. Francezii nu se afla la prima tentativa de a cumpara actiuni la un ziar central. Multa vreme, ei au purtat negocieri cu ziarul Adevarul, dar fara succes.

AIG cumpara Kappa
Fondul de investitii american AIG New Europe Fund se afla itr-o faza avansata de achizitie a pachetului majoritar al firmei de televiziune prin cablu Kappa. Afacerea va fi perfectata i cursul lunii septembrie. AIG este actionar la grupul de firme Astral, al doilea operator de televiziune prin cablu de pe piata romineasca. Kappa a fost ifiintata i 1993, fiind una dintre cele mai vechi firme tv prin cablu din Bucuresti. Kappa are 40.000 de abonati si un puternic departament IT. Se preconizeaza ca, prin aceasta achizitie, Kappa sa fie inclusa i grupul Astral.

Leo Burnett&Target lanseaza Commercial Union
Agentia de publicitate Leo Burnett&Target a cistigat licitatia pentru lansarea si realizarea campaniei de imagine i Rominia a firmei de asigurari Commercial Union. Noul client al agentiei este compania de asigurari numarul unu i Marea Britanie si una dintre cele mai mari din lume. Commercial Union isi va icepe operatiunile i tara noastra pina la sfirsitul anului.

OQ a cistigat Sara Merkur
Agentia de publicitate OQ Advertising a cistigat recent licitatia organizata pentru proiectele publicitare ale firmei de asigurari romino-austriece Sara Merkur. La licitatie au participat alte cinci agentii. OQ Advertising s-a ifiintat i decembrie 1999 si are i portofoliu un numar de opt clienti printre care se disting AGFA, GlobalNet (Avenir-Telecom), Luxten Lighting, TetraPak.

D’Arcy a creat Momentele Olimpice pentru Efes
Agentia de publicitate D’Arcy a lansat la iceputul lunii iunie campania de sponsorizare a berii Efes pentru emisiunea „Momente de aur ale Jocurilor Olimpice” difuzata la ProTV. Serialul va fi difuzat pina la iceperea Jocurilor Olimpice.

Recorduri la promotia Ciuc
Campania promotionala „inca una si…cistigi!”, lansata la iceputul verii de Bere Miercurea Ciuc a reusit sa atraga i sase saptamini aproximativ 860.000 de plicuri cu cite doua capace de bere Ciuc. Volumul total al plicurilor a fost de 50 metri cubi. Pentru transportul la locul i care s-a desfasurat tragerea la sorti au fost folosite doua camioane de 7 tone. Plicurile au fost descarcate itr-o urna de 100 metri patrati. Puse unul linga altul, plicurile ar fi acoperit, potrivit calculelor facute de organizatorii promotiei, suprafata a patru terenuri de fotbal. Valoarea premiilor acordate s-a ridicat la 113.200 dolari.