Gândesc drept şi calibrat în fiecare zi, în fiecare minut şi secundă.

Gândesc şi analizez balanţa intrărilor şi ieşirilor, astfel încât să plătesc “dările” către stat ca un ceas elveţian, să plătesc colaboratorii şi angajaţii, să plătesc furnizorii.

Gândesc să fac o afacere corectă care să aducă plus valoare celor din jur.

Cred cu tărie că entuziasmul şi dorinţa de a face lucruri sunt esenţiale în atingerea succesului ca antreprenor.

Cred cu tărie că economia unei ţări se bazează pe dezvoltarea micilor afaceri, deci nu cred că o ţară se poate dezvolta durabil prin programe de asistenţă socială. Decât un asistat social, mai bine un mic afacerist.

Un mic antreprenor învaţă în fiecare zi: să-şi atragă clienţi, să comunice cu ei, să-şi caute furnizorii cei mai buni, să facă calcule de profit sau preţuri.

Există perioade în care crizele de tot felul vin şi peste micii antreprenori, ceea ce, invariabil, îi destabilizează sau chiar le falimentează afacerea. Material, este o pierdere. Dar individul din spatele micii afaceri s-a dezvoltat şi are o groază de competenţe dezvoltate faţă de cel asistat social, ştie să facă mult mai multe lucruri şi, cu siguranţă, mâine sau poimâine va deveni un nou antreprenor! Şi va deveni un nou membru al economiei, va aduce un suflu nou pieţii, va clădi un alt început şi va fi un nou cotizant al statului, nu un consumator!

Baza economiei de piaţă este formată din gândirea liberă a tuturor micilor antreprenori, pe speranţa că mâine vor fi mai puternici decât astăzi!

Ligia Neacşu, General Manager
BEST SMART CONSULTING