De răceală puțini scapă în această perioadă a anului în care niciodată nu nimerești haina care trebuie atunci când ieși din casă. Indiferent la ce vârstă ni se întâmplă treaba asta, noi continuăm să spunem că nu e nici o problemă, că suntem pregătiți să ne luptăm cu mâinile goale și anticorpii din dotare și invariabil sfârșim tot acolo, adică în pat cu febră sau răciți cobză la birou. Iar medicamentele vin suficient de târziu încât să putem tratata o răceala de o săptămână în… „doar“ șapte zile. Ei bine, pentru această perioadă de negare, vă propun să îmbinați utilul cu plăcutul. Și, de îndată ce vă simțiți amenințați, să vă pregătiți o băutură simplă, gustoasă și cât se poate de naturală. Iata câteva soluții testate cu succes de mulți alții înainte. Dacă nu funcționează pentru voi, măcar puteți să vă binedispuneți, înaninte ca inevitabilul să se producă și să răciți din nou.

Hot Toddy

1 lingură de suc de lămaie, 1 linguriță de miere, 2 măsuri de whisky, 4 măsuri de apă fierbinte, un bețișor de scorțișoară (sau o jumătate de linguriță) și câteva cuișoare.

Puneți laolaltă sucul de lămâie, apa fierbinte și whisky-ul într-o cană pe foc și lăsați-le să fiarbă împreună un minut. Adăugați condimentele după gust și mai lăsați amestecul la foc mic încă 7-8 minute.

Hot Lemonade with rum

2 cești de apă, o jumătate de ceașcă de suc de lămâie, o linguriță de miere, trei sferturi de ceașcă de rom, o feliuță de lămâie și un bețișor de scorțișoară (sau o jumătate de linguriță).

Într-un recipient termorezistent amestecați apa, sucul de lămâie și mierea la foc mic până se dizolvă mierea. Apoi turnați romul și mai amestecati un minut. La final turnați într-o cană cu felia de lămâie și cu scorțișoara.

Hot Irish

2 măsuri de Irish whisky (sau Bourbon), 3 măsuri de apă, o măsură de miere și o jumătate de măsura de suc de lămâie.

Într-un recipient termorezistent amestecați apa, sucul de lămâie și mierea la foc mic până se dizolvă mierea. Apoi turnați whiskyul și mai amestecați timp de 2-3 minute.

Țuică fiartă

2 măsuri de țuică de prune sau de pere, două lingurițe de miere, piper negru boabe (sau ghimbir) și cuișoare după gust.

Dați amestecul într-un clocot și apoi mai lăsați-l 5 minute să fiarbă la foc foarte mic.

Vinuri bune și băuturi fine, sfaturi utile și rețete de cocktailuri puteți găsi pe www.theliquorstore.ro. Căutați-ne și pe pagina noastră de facebook: theliquorstore.