Potrivit ecology.md, ficatul este cel mai mare organ solid din organism. Acesta este situat în partea superioară a abdomenului, în dreapta, si are funcții importante și complexe. Printre acestea se numără producere a proteinelor, de sintetizare, stocare și procesare a grăsimilor, inclusiv a acizilor grași și colesterolului, de digerare și stocare a carbohidraților, de eliminare, prin metabolism, a produselor biochimice potențial dăunătoare produse de organism.

De menționat este faptul că există mai multe boli diferite care pot dăuna ficatului. Printre acestea se numără hepatita A, B și C, ciroza hepatică, dar și mai multe tipuri de medicamente și pastile care distrug ficatul.

Totodată, distrofia hepatică grasă este cea mai frecventă problemă. Astfel, pentru ca ficatul să fie în siguranță, este nevoie de o cură de detoxifiere pentru acesta. Sursa citată recomandă consumul timp de două zile de pă cu stafide.

Băutura pentru curățarea ficatului se bea pe stomacul gol

Această băutură specială pentru curățarea ficatului se bea pe stomacul gol, în fiecare dimineață, rece, sau fierbinte, în funcție de modul în care vă place.

În ceea ce privește modul de preparare, în primul rînd, trebuie să cumpărați stafide bune, negre și să le puneți într-o cratiță, adăugăm apă. De menționat este faptul că, cantitatea de apă trebuie să fie de 3 ori mai mare decât o ceașcă de stafide.

Stafidele se fierb timp de două minute în aceeași cantitate de apă și se lasă să se odihnească timp de 24 de ore. După doar două zile în care sunt consumate regulat, după indicații, veți observa primele efecte ale acestei băuturi.

Sursa citată precizează că consumul acestei băuturi este recomandat cel puțin timp de o săptămână În același timp, în cursul acestei curățări, persoanele trebuie să evite comsumul de alimente nesănătoase. Totodată, băuturile alcoolice nu trebuie nici ele consumate în această perioadă.