Administrația Trump respinge orice zvon cu privire la încetinirea activităţilor economie. Riscurile sunt scăzute, în ciuda scăderilor de pe piețele financiare de săptămâna trecută. Oficialii Casei Albe au menționat că războiul comercial SUA-China nu-i va afecta, scrie news.ro.

”Nu se întrevede o recesiune. Consumatorii muncesc. Salariile lor cresc. Cheltuiesc şi economisesc…Cred că suntem în formă”, a afirmat consilierul economic al Casei Albe Larry Kudlow la televiziunea Fox News.

Săptămâna trecută piețele financiare americane au trecut printr-o perioadă de scădere din cauza zvonurilor legate de recesiune însă au recuperat până la sfârșitul săptămânii datorită Bancii Centrale Europeană ce se așteaptă că va reduce dobânzile.

Consilierul pentru Comerţ Peter Navarro respinge la rândul său semnalele de avertisment.

”Avem cea mai puternică economică din lume şi banii vin aici pentru bursa noastră. Vin şi pentru randamentele de pe pieţele de obligaţiuni”, a afirmat Nabaroo la televiziunea ABC.

Acestea transferuri de fonduri în căutarea de siguranţă sunt determinate de obicei de îngrijorările provocate de problemele din economia mondială, în acest caz de posibilitatea ca războiul tarifelor al administraţiei Trump şi China ar putea afecta investiţiile companiilor şi creşterea economiei globale.

”Tarifele impuse bunurilor din China nu afectează pe nimeni aici”, a spus Navarro.

Vânzările cu amănuntul au crescut în SUA cu 0,7% în iulie, conform datelor publicate recent de guvern, semn că principalul motor al economiei funcționează fără probleme, spune Kudlow.

Încetinirea creşterii economiei americane ar fi o veste proastă pentru Donalt Trump, care îşi construieşte campania pentru obţinerea unui al doilea mandat de preşedinte pe performanţele economice.