Traian Băsescu a vorbit luni seara, la B1 TV, despre situația în care se află Liviu Dragnea. În opinia sa, acesta era „paralizat de spaimă”, lucru care s-a putut sesiza încă de duminică seară, când în conferinţa de presă acesta anunţa viitorii candidaţi la Preşedinţie.

„Era paralizat de spaimă, lipsa de sânge rece s-a văzut când el anunţa viitorii candidaţi la preşedinţie. S-a văzut că nu are niciun fel de calitate într-un moment de intensitate maximă. Aseară s-a văzut că nu are nici un fel de calitate de om care poate trăi la intensitate maximă. Pe ăsta dacă îl pun pe o navă într-o strâmtoare se scapă pe el pe comanda de navigaţie. Deci să fii atât, deci nu mai exista luciditate în declaraţia lui”, a comentat Traian Băsescu, luni seară, la postul B1 TV.

Fostul şef sl statului a adăugat că Liviu Dragnea a avut impresia că puterea sa este nemăsura.

„Dragnea a crezut că puterea lui este nemăsurată şi mă uitam la ştiri, nu are nimic comun cu omul politic cu sânge rece, omul politic cu stofă, l-am văzut ieri seară la declaraţie, deci era pur şi simplu paralizat de spaimă şi lipsa de sânge rece s-a văzut când el anunţa preşedinţi, deci partidul lui scăzuse de la 46 la 23 şi el anunţa viitori candidaţi la preşedinţie”, a conchis Băsescu.

 Liviu Dragnea a fost dus, luni seară, la Penitenciarul Rahova pentru a fi încarcerat în urma condamnării definitive la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu, în dosarul angajărilor fictive.