Preşedintele Traian Băsescu şi-a anunţat, sâmbătă, la Sânnicolau Mare, judeţul Timiş, candidatura la Preşedinţie, în timpul unei întâlniri cu fermierii din zona de vest a ţării, transmite corespondentul Mediafax

Multă lume îmi pune întrebări şi ştiu că şi dumneavoastră aveţi întrebări. Probabil una dintre ele este dacă voi candida. Vă spun că da, voi candida”, a spus Băsescu.

Acesta a afirmat că nu se aştepta să îşi anunţe candidatura la Sânnicolau Mare.

„Cel mai bun lucru e să faci lucruri la care nu te aştepţi. Eu nu mă aşteptam să îmi anunţ candidatura la Sânnicolau Mare, dar mă bucur că am făcut acest lucru în mijlocul unor oameni ca dumneavoastră. Acum ştiu că este decizia corectă”, a spus Băsescu.

La întâlnirea de la Sânnicolau Mare participă aproximativ două mii de persoane, atât fermieri, cât şi localnici, anunţul preşedintelui Băsescu fiind primit cu aplauze şi urale.

UPDATE

Elena Udrea: “Ne-am şocat!”

Secretarul executiv al PDL, Elena Udrea a declarat, sâmbătă, înaintea Colegiului Director al partidului, că nimeni din partid nu a ştiut că şeful statului îşi va anunţa candidatura, iar cei care au aflat la Guvern au rămas ”fără cuvinte”.

Întrebat cum comentează anunţul lui Traian Băsescu Udrea a spus: „Cum ar spune un coleg de-al meu, Ioan Oltean, ne-am şocat”.
„Am auzit în şedinţa de guvern, ne bucurăm că a anunţat că va candida, avem candidat iar acum rămâne să stabilim şi noi strategia partidului”, a spus aceasta.
Ea a precizat că partidele care doresc să îl susţină pe Băsescu pot anunţa acest lucru, până acum PNŢCD anunţând deja că îl susţine pe Traian Băsescu.
„PDL îşi va anunţa şi el susţinerea, dacă mai sunt şi alte partide, PNL, parte din PSD, orice doreşte să îl susţină este liber din momentul ăsta”, a declarat Elena Udrea.

„Vă asigur că n-a ştiut nimeni”

Ea a precizat că PDL va stabili pentru perioada următoare Convenţia Naţională.
Udrea a ţinut să precizeze că anunţul preşedintelui a fost o surpriză pentru cei din PDL.
„Vă asigur că nu a şiut nimeni, eram în şedinţa de guvern şi s-a aflat de pe agenţiile de ştiri de acest anunţ şi sigur că am rămas cu toţii fără cuvinte. Ne-am bucurat”, a spus ea, precizând că cei din PDL au rămas surprinşi de modul spontan în care a făcut-o.

„Noi cei de la guvern nu ştiam că va face acest anunţ. Noi speram să anunţe. Domnul preşedinte ne-a oblişnuit cu tot felul de surprize, aceasta este o surpriză pozitivă”, a mai spus Udrea.