'Un război civil în Ucraina nu va face bine regiunii, inclusiv România va suferi de pe urma unui astfel de război civil şi economic şi din punct de vedere al investiţiilor străine directe şi din punct de vedere al comerţului, din foarte multe puncte de vedere. Nu exclud şi posibilitatea creşterii masive a preţurilor la energie, la ţiţei, la gaze şi aşa mai departe', a afirmat şeful statului.

El a arătat că soluţia pentru evitarea războiului civil în Ucraina este începerea de negocieri între Kiev şi separatişti.

'România consideră că se poate trece la faza a treia a sancţiunilor împotriva Federaţiei Ruse, iar ca soluţie pentru a nu avea un război civil major şi îndelungat în Ucraina e ca Kievul să treacă la negocieri cu separatiştii', a spus Băsescu.

Pe de altă parte, preşedintele a spus că nu l-a auzit pe premierul Ponta să facă 'vreo aluzie măcar la responsabilitatea Federaţiei Ruse' faţă de ceea ce se întâmplă în Ucraina. De asemenea, el a dat asigurări că România nu are un risc de război. AGERPRES