Fostul președinte, Traian Băsescu, s-a dezlănțuit. Deși se credea că va ieși din politica mare odată cu mandatul de europarlamentar obținut anul trecut, fostul șef al statului nu vrea să iasă la pensie.

Traian Băsescu îi amenință pe Rareș Bogdan și Firea

Traian Băsescu îi amenință pe Rareș Bogdan și Gabriela Furea. A vorbit despre posibilitatea unei candidaturi la Primăria Capitalei, acolo unde a mai fost înainte de a ieși preșdintele României.

“Dacă există cine care s-o bată pe Firea, e Nicușor Dan. Ar trebui să ne strângem în jurul lui cu toții”, a spus fostul președinte.

Întrebat dacă ar candida la Primăria Capitalei, Traian Băsescu s-a dezlănțuit. ” Hai, să se termine povestea asta cu procesul cu CNSAS și vedem. În politică nimic nu e sigur. Îi bat și pe Firea și pe Rareș, la un loc”, a precizat europarlamentarul PMP. Traian Băsescu se judecă cu CNSAS după ce a fost declarat turnător al Securității, iar fostul președinte se luptă acum în instanță pentru a-și declara nevinovăția.

Pe de altă parte, Băsescu s-a referit și la situația politică actuală: “Cum ar arăta Ludovic Orban ca după ce ai fost propus de trei ori, să te propună președintele și a patra oară? Liberalii se joacă cu focul. După eșecul de astăzi, de la Curtea Constituțională, s-ar putea să se erodeze. Au încălcat Constituția”, a mai spus Traian Băsescu la TVR.

Traian Băsescu a fost primar al Capitalei între 2000 și 2004. În 2004 a renunțat la funcție după ce a câștigat alegerile prezidențiale în fața lui Adrian Năstase.