Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi seară, că preluarea uzinelor Dacia de către grupul Renault a fost singurul subiect necontroversat în privatizările din România şi că aceasta reprezintă un exemplu că atunci când o idee este transmisă din guvernare în guvernare, poate face cinste României.

„A fost probabil singurul subiect necontroversat în privatizările din România şi singura investiţie susţinută constant de toate guvernele şi nepusă de nimeni sub semnul întrebării. Pentru noi poate fi un exemplu că, atunci când o idee este preluată din guvernare în guvernare, iar o investiţie este susţinută constant, ea poate face cinste României şi poate deveni una marile embleme ale României”, a declarat şeful statului în discursul rostit la aniversarea a 10 ani de la privatizarea Dacia.

Bucuros că a semnat actul de privatizare

Băsescu a mai spus că se bucură de faptul că, în calitatea de ministru al transporturilor pe care o avea în 1999, a semnat, alături de alţi miniştri, Hotărârea de Guvern prin care grupul Renault prelua Uzinele Dacia.

„Mă bucur că, acum 10 ani, mă aflam printre miniştrii care îşi puneau semnătura pe Hotărârea de Guvern prin care Uzinele Dacia se privatizau. Sigur, eram doar o mică parte, un mic participant la o decizie majoră. Probabil că semnătura mea se mai găseste pe multe alte obiective importante, fie că vorbim de finanţarea drumului naţional de la Bucureşti la Iaşi, de finanţarea autostrăzii Bucureşti – Cernavodă, de etapa a patra de reabilitare drumuri naţionale, dar semnătura de care sunt cel mai mândru ca ministru este cea pusă pe HG de privatizare a Uzinelor Dacia, alături de alţi membri ai Cabinetului”, a mai spus Traian Băsescu.

El a mai afirmat că, în opinia sa, Dacia se califică în a fi singura, probabil, mare marcă naţională care a rezistat tranziţiei şi a devenit mai puternică decât era înainte de începerea tranziţiei.

SURSA: Mediafax