Preşedintele Traian Băsescu a declarat, sâmbătă, că una din deciziile extrem de importante care trebuie luate imediat este „să cheltuim atât cât producem”, subliind că România are un nivel de îndatorare mai scăzut faţă de alte ţări şi că „nu trebuie să ne batem joc” crescându-l doar pentru consum.

„Eu ştiu că este extrem de greu pentru un om politic să-şi asume un asemenea mesaj. Eu ştiu că, de regulă, aducătorului veştii proaste i se taie capul. Prefer să am capul tăiat decât să nu-mi atenţionez propriul popor că avem de luat decizii extrem de importante. A continua să împrumutăm pentru cheltuielile noastre interne şi nu pentru dezvoltare ar fi o eroare care ne condamnă să rămânem tot mai în urmă faţă de statele dezvoltate ale Uniunii Europene”, a spus Băsescu, la seminarul cu tema „Europa Centrală – Centrul Europei?”, organizat în cadrul taberei studenţeşti „Tusványos 21”, de la Băile Tuşnad.

Potrivit şefului statului, „a ne amăgi că putem continua să împrumutăm bani pentru a ne plăti pensiile şi salariile este una dintre marile erori”.

„Noi nu vom putea deveni importanţi atât timp cât va trebui să mergem să împrumutăm bani ca să ne plătim pensii şi salarii”, a spus şeful statului, la seminarul cu tema „Europa Centrală – Centrul Europei?”, organizat în cadrul taberei studenţeşti „Tusványos 21”, de la Băile Tuşnad.

SURSA: Mediafax