Preşedintele Traian Băsescu a declarat că nu a discutat cu guvernatorul BNR despre posibilitatea ca acesta să ocupe funcţia de prim-ministru.

El a participat la lucrările Consiliului European de iarnă, iar la final a susţinut o conferinţă de presă, răspunzând unor întrebări de politică internă.

În acest context, preşedintele a afirmat că „a venit timpul să introducem şi o oarecare decenţă”, afirmând că a citit în presa de la Bucureşti de vineri că în timpul mandatului său i-a crescut averea unui şef de serviciu de comunicaţii şi că şeful statului îi momeşte pe liberali intenţionând să-l desemneze pe Mugur Isărescu premier.

„Ce treabă am eu cu averea acestuia? (…) Nu am discutat cu Murug Isărescu problema”, a continuat Băsescu.

Şeful statului le-a cerut, astfel, ziariştilor „un nivel de minimă decenţă în relaţia acestora cu preşedintele României”.

Surse din PDL citate de ediţia online a cotidianului „Gândul” afirmau că şeful statului încearcă să-l convingă pe guvernatorul BNR să accepte funcţia de premier, oferindu-i garanţia unei perioade în care să-şi păstreze şi postul de la Banca Naţională, aşa cum s-a întâmplat în 1999-2000, când acesta a condus guvernul CDR.

Tot Gândul menţiona că Isărescu ar refuza postul.