"Aş vrea să fac o observaţie, am văzut aprecierile din presă cu privire la cazul Boldea. Sigur că, imediat ce am aflat, am dorit şi eu să ştiu cum a fost posibil, pentru că tot mandatul meu am tot alergat după de-ăştia să-i aducem înapoi – Nahor, Popa, Necolaiciuc şi alţii şi încercăm pe Omar Hayssam. Şi acum s-a mărit lista, dintr-o dată", a spus Băsescu la bilanţul SRI.

El a precizat că readucerile în ţară implică foarte mult efort politic nu doar poliţienesc.

"Mă voi implica şi în acest caz de readucere înapoi a lui Boldea, în mod categoric. Ştiu unde este. Facem toate eforturile politice. În Kenya. Acum. Nu ştiu unde va fi diseară, dar acum câteva ore era în Kenya", a afirmat Traian Băsescu.

Preşedintele consideră că nu sunt vinovaţi procurorii care au lucrat la dosarul deputatului Mihail Boldea, iar faptul că acesta a reuşit să părăsească ţara poate fi pus şi pe seama presiunii sub care s-a lucrat, a noutăţii subiectului.

"Ce vă pot spune, legat de acest caz, m-am interesat: există tentaţia publică de a da vina pe procurori. Nu, eu cred că a fost o neîndemânare a procurorilor, în modul cum au gestionat chemarea grupului, pentru că ei au avut 24 de ore să facă 22 de percheziţii domiciliare, să audieze vreo 20 de oameni, să facă referatele de arestare pentru opt din ei. Este clar că aici, lucrând într-o asemenea presiune, într-un timp atât de scurt, 24 de ore, procurorii au putut să greşească. Eu sunt convins că oamenii ăştia care investighează dosarul Boldea de doi ani nu au vrut să-l scape pe Boldea pentru că altfel nu puneau în dosar ce au pus – toate probleme relevante legate de el", a declarat Băsescu.

Preşedintele a afirmat, că, probabil, a fost vorba şi de o eroare generată de ‘statutul altfel’ al lui Boldea decât al celorlalţi care au fost deja arestaţi, fapt ce a generat o planificare greşită.

"Probabil, dacă începeau acţiunea luni, nu ar mai fi fost week-end-ul în care domnul Boldea a putut să se gândească şi să-şi ia soluţii, trecând şi cu paşaport diplomatic toate frontierele până în Kenya. Deci, nu i-aş învinui pe procurori. Vă pot spune că am verificat. Mandatul dat de procurori către SRI a fost executat fără reproş, pentru că s-a dat mandat doar pe ascultări. S-a cerut mandat pe ascultări, asta a dat procurorul, asta a făcut SRI-ul. Cred că presiunea sub care s-a lucrat, noutatea, pentru că nu poate fi comparat, la senatorul Banias era cu totul altceva. (…). Cred că şi oboseala şi o carenţă profesională au făcut ca procurorii să declanşeze operaţiunea, într-un moment neoptim, dar exclud posibilitatea ca doi procurori care au lucrat doi ani la acest caz să vrea să le scape exact creierul acestei operaţiuni", a conchis Băsescu.