Fostul preşedinte Traian Băsescu pare să sugereze că România este scăpată de sub control. Într-o postare pe pagina sa de socializare, fostul preşedinte face un scurt sumar al situaţiei actuale, în 5 puncte, pe care-l încheie aducându-le aminte liberalilor că sunt încă la putere şi ar trebui să se comporte ca atare.

Băsescu enumeră mai multe probleme pe care Guvernul României pare incapabil să le gestioneze, precum creşterea alarmantă a cazurilor noi de COVID-19 sau indundaţiile catastrofale din ultimele zile. „Guvernul stă pitit şi se face că nu mai are Arafat Salvatorul”, tună fostul lider de la Cotroceni.

În tot acest timp, în care Guvern stă „parcă împietrit şi departe de realităţile ţării”, nici PSD nu dă dovadă de mai multă responsabilitate şi presează pentru creşterea cheltuielilor unui buget deja gol.

Postarea integrală a lui Traian Băsescu

„Stăm cam aşa:

1.Pandemia COVID-19 pare scăpată de sub control;

2.O treime din judeţe sunt acoperite de apele unor inundaţii catastrofale, iar guvernul stă pitit şi se face că nu mai are Arafat Salvatorul;

3.Fără proiecte pentru a atrage banii puşi la dispoziţie de Comisia Europeană, pentru a anula sau a atenua şocul crizei economice;

4.Cu o opoziţie care iresponsabil presează pentru creşterea cheltuielilor bugetului gol;

5.Cu un guvern parcă împietrit şi departe de realităţile ţării, şi fiecare cetăţean şi ţara, sunt în pericol.

Liberali, sunteţi la putere!!!!!”

Stare de urgenţă şi carantină pentru români

Luni seară, Traian Băsescu insista că ieşirea din starea de urgenţă a fost o greşeală uriaşă a Guvernului, iar motivul a fost populismul.

“Eu am spus că nu trebuie ieșit din starea de urgență. Unii spun că suntem în valul doi! Nu, nu suntem în valul doi, suntem în valul unu, pe care nu l-am tratat cum trebuie, din cauza populismului. Această stare de alertă nu are niciun temei constituțional. Nu poți să diminuezi drepturi fundamentale prin hotărâre de Guvern. Prețul nu îl plătesc guvernanții, ci populația, prin îmbolnăvire și decese”, spune Traian Băsescu.

Fostul preşedinte a mai spus că românii care se întorc din străinătate din zone grav afectate de COVID-19 ar trebui băgaţi iarăşi în carantină.

“Trebuie reintrodusă carantina pentru românii care vin din focare de infecție, din străinătate. Nu cred că actuala putere are curaj să reintroducă starea de urgență. Dar, la nevoie, va trebui să o reintroducă, dacă ajungem la 5-600 de îmbolnăviri pe zi.

Gândiți-vă ce va fi în spitale, în secțiile de reanimare, dacă ajungem la 500 de cazuri pe zi? Atunci să îi văd pe cei care au mințit că stăm bine, din populism!”, a mai declarat Băsescu.