Preşedintele a intrat în sala de discuţii de la Palatul Parlamentului împreună cu premierul Emil Boc, preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, şi liderii grupurilor parlamentare ale PDL.
Această întâlnire urmează unei serii de discuţii purtate de preşedinte cu liderii partidului aflat la guvernare încă de duminică seară. Surse din PDL au declarat în aceste zile că s-a dezbătut problema schimbării premierului, fiind vehiculate diverse nume de posibili înlocuitori ai lui Emil Boc. Sunt două variante de premier, fie independent, fie un membru PDL.
Primul pe listă a fost, din nou, guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, mai ales că preşedintele Băsescu a făcut luni după-amiază o vizită la Banca Centrală. În discuţia de la BNR se pare că s-au luat în discuţie şi alte două nume provenite din această instituţie pentru funcţia de premier: Florin Georgescu şi Cristian Popa. Dacă Mugur Isărescu şi Florin Georgescu au refuzat propunerea, încă nu se ştie răspunsul viceguvernatorului Cristian Popa.
O altă variantă de “independent” a fost şi actualul ministru al Justiţiei, Cătălin Predoiu, care însă a declinat oferta.
Pe de altă parte, reprezentanţi ai PDL au spus că nu se doreşte un independent la Palatul Victoria, astfel că numele lui Vasile Blaga ca posibil înlocuitor al lui Boc în fruntea Guvernului a reapărut în discuţie.
Toate discuţiile au apărut în contextual în care s-a luat în dezbatere cumulul de funcţii deţinut de Emil Boc, adică de premier şi de şef de partid. Pentru că s-a pus problema despărţirii celor două funcţii, problema este pentru ce va opta Emil Boc în acest caz în care pare pus în situaţia de a alege una singură.
La intrarea în sala de discuţii de la Palatul Parlamentului, preşedintele Traian Băsescu a spus că va da informaţii la finalul întâlnirii.