Traian Băsescu, cel mai probabil candidatul PMP la Primăria Generală a Capitalei, se va întâlni în acest scrutin electoral cu unul dintre adversarii săi politici, care i-a fost şi prim-ministru: Călin Popescu-Tăriceanu.

Fostul preşedinte al României nu are însă nicio grijă în privinţa acestei confruntări şi spune că-l va bate pe Tăriceanu fără probleme, aşa cum a făcut-o de fiecare dată până acum.

„O să-l bat de o să-l snopesc pe el în mod special. (…) Nu are nicio şansă în faţa mea. L-am bătut de fiecare dată”, a declarat Băsescu, vineri seară, pentru Digi24.

Traian Băsescu subliniază că sondajele îl creditează cu circa 16% din voturile bucureştenilor. Cât despre Călin Popescu-Tăriceanu: N-a obţinut vreodată „măcar un sfert de procent mai mult decât mine”, spune fostul preşedinte.

„N-a existat situaţie în care Călin Popescu Tăriceanu să obţină măcar un sfert de procent mai mult decât mine, inclusiv la ultimele europarlamentare. Eu am fost cap de listă, el cap de listă şi l-am bătut”, a mai precizat Traian Băsescu.

Cum pot fi organizate alegerile locale în condiţii de siguranţă?

Actualul europarlamentar PMP a vorbit şi despre organizarea acestor alegeri locale în condiţii maxime de siguranţă, în contextul pandemiei. El a pledat pentru folosirea unor sisteme de vot alternative.

„Ar trebui ca în afară de votul clasic, care ar trebui utilizat unde nu există focare de COVID, acolo unde aceste focare sunt, eu aş introduce votul prin corespondenţă şi votul eletronic. Votul electronic este unul relativ contestat. Votul prin corespondenţă a fost exersat în diaspora”, a explicat Băsescu.

Fostul preşedinte a explicat şi de ce Guvernul PNL nu-şi poate permite să amâne data scrutinului electoral, programat acum pentru 27 septembrie: „Îşi dau seama că întârzierile îi erodează.”