Traian Băsescu şi-a exprimat convingerea că economia s-ar redresa dacă s-ar anula taxa pe stâlp şi acciza suplimentară pe carburant.

'Eu aş reveni imediat şi aş anula taxa pe stâlp şi aş scoate acciza suplimentară pe carburanţi şi sunt convins că economia ar începe să ticăie din nou', a spus Traian Băsescu.

El a adăugat că în mod evident Victor Ponta 'nu avea nevoie să audă cuvântul recesiune' în această campanie electorală, dar că a fost o 'gândire de Gâgă' să creadă că datele despre situaţia economică reală nu se vor afla.

'INS a dat datele corect, complet la Eurostat şi incomplet pe piaţa românească. E foarte greu să vezi unde e neglijenţa şi unde e comanda politică. Dar e evident că Ponta nu avea nevoie să audă cuvântul recesiune în campanie. Probabil că ceva s-a întâmplat acolo şi a spus 'hai să nu dăm şi la intern ce a dat la Eurostat' (…) Şeful INS nu merită scuzat, chiar INS trebuia să atragă atenţia că s-a intrat în recesiune. Am auzit politiceni spunând că este recesiune tehnică. Nu! E recesiune pur şi simplu', a mai spus şeful statului.

El a criticat PNL şi PDL că fac jocul lui Victor Ponta în ce priveşte reducerea CAS şi a prognozat că, în situaţia în care va fi nevoit să promulge această lege, ea fie va fi anulată de la 1 ianuarie anul viitor, fie vor fi introduse taxe majore ce vor trebui suportate de populaţie pentru acoperirea deficitului bugetar. AGERPRES