Fostul președinte Traian Băsescu a declarat că Vlad Voiculescu și Rareș Bogdan nu au șanse să devină primar general, că Gabriela Firea are prima șansă dacă nu se unește dreapta și că PNL și PMP ar trebui să îl desemneze candidat comun la alegerile pentru Primăria Capitalei pe Nicușor Dan:

Fostul primar general a spus că este ”Greu de spus dacă va exista un candidat comun al dreptei la alegerile pentru Primăria Capitalei, având în vedere poziția USR-ului, pe de o parte, pe a PLUS-ului pe de altă parte. Eu sper că PNL-ul și PMP-ul măcar vor găsi o formulă să aibă un candidat comun și mă întreb de ce n-ar putea fi Nicușor Dan candidatul comun, atrăgând și parte din USR. Nu văd un candidat, altul decât Nicușor Dan, care să fie și afirmat ca un candidat pentru București. La Nicușor Dan te aștepți să candideze indiferent în ce condiții, ca independent… – și îl consider îndreptățit, omul ăsta de mai bine de 15 ani și-a făcut… viața lui politică este legată de București. Or, și-a construit momentul când el va putea să candideze. Nu-i poate cere nimeni: uite, ne-ncurci, Nicușor Dan, stai tu acasă, că avem noi niște candidați, cum am mai pus niște trăsnăi de candidați la București; moral, nimeni nu-i poate cere lui Nicușor Dan să stea acasă.”

În ceea ce privește candidatul susținut de PLUS, fostul președinte a spus: ”Vlad Voiculescu nu mi se pare exponentul unei structuri de-astea plină de bani și de interese. Nu, nu, nu va reuși și sper să nu reușească, chiar dacă mi-e simpatic ca om, dar mai bine se ocupă de medicamente, de altele”.

Un alt nume vehiculat în ultima vreme pentru candidatura la Primăria Capitalei este cel al europarlamentarului PNL Rareș Bogdan. Despre Băsescu spune că ”O să îi propun, dacă vrea să candideze, să își reia activitatea de jurnalist. Bucureștiul e greu. Una e să vorbești și alta e să te trezești cu responsabilități pentru un oraș de dimensiunea Bucureștiului și cu problemele Bucureștiului”.

Fostul președinte spune că singura soluție pentru a o învinge pe Gabriela Firea este o coalizare a Opoziției în Capitală: ”În momentul de față, dacă ne uităm la sondaje, (Gabriela Firea) stă foarte bine și atunci, trebuie coalizată dreapta pentru a avea certitudinea unei victorii. De altfel, Bucureștiul trebuie tratat nu numai prin prisma victoriei – câștig sau pierd -, ci Bucureștiul este orașul-semnal. Ce se întâmplă la București va fi distribuit în toată țara, indiscutabil, cu o influență zdrobitoare asupra a ceea ce se va întâmpla în alegerile legislative.”