PSD stă pe un butoi cu pulbere și se află la un pas de implozie. O spune fostul președinte, Traian Băsescu. Europarlamentarul a comparat felul în care s-au jignit social democrații PSD în ultimele zile cu răfuielile din cartierele rău-famate.

”Ăsta e nivelul lor. Nivelul cartierelor rău-famate, al cartierelor în care nu e apă curentă și electricitate. Ei sunt la nivelul lampă cu gaz. Ăsta e nivelul conducerii PSD și atunci să nu se mire că obțin rezultatele pe care le obțin, pentru că prostia, incultura, lipsa de voință de a citi ies la iveală și atunci nu i se mai poate adresa ca suporter decât un român ca și ei, român care nu trebuie disprețuit pentru că nu a vrut să se facă senator sau să ajungă ministru, a stat decent în banca lui. Pe când ei, după ce că sunt needucați, au vrut să se facă și miniștri, și senatori, să conducă țara. Aici e marea problemă pe care o are PSD în momentul de față. Se răfuiesc ca în ghetourile din jurul Parisului”, a declarat Traian Băsescu.

Social-democrații au ajuns să se sfâșie între ei după cel mai modest rezultat al partidului din istoria alegerilor prezidentiale. După ce Eugen Teodorovici l-a numit pe Mihai Fifor „șobolan”, a venit și replica fostului om de încredere al Vioricăi Dăncilă. Fifor l-a numit „Bişon” pe fostul presedinte executiv al PSD.

Traian Băsescu l-a distrus pe Bădălău

Băsescu nu s-a oprit aici. L-a umilit pe Niculae Bădălău, cel care a declanșat un scandal imens prin declarația jignitoare la adresa românilor din Diaspora. ”De asta îi bate diaspora de câte ori îi apucă, pe unde îi prinde îi cotonogește. Să-l compătimim (pe Niculae Bădălău – n.r.). E degradant pentru un om politic, mai ales senator, lider al celui mai mare partid politic. E rușinos. O asemenea abordare explică și de ce se fac praf. Oamenii ăstia nu au respect pentru valori minimale. Ei nu-și respectă poporul, respectă doar banii. Toate abordările lor pleacă de la banul din buzunar. Arată lipsă de inteligență, de capacitate de a avea o minimă viziune despre poporul ăsta.

Când vorbești așa despre oamenii din Diaspora este greu de calificat. Este adevărat, oamenii ăștia au plecat de bunăvoie, dar au plecat pentru că i-a împins nevoia din țară, s-au dus să găsească un loc mai bun sub soare. De asta îi bate diaspora de câte ori îi apucă, pe unde îi prinde îi cotonogește. Au pierdut o lungă listă de alegeri pe seama votului din Diaspora și nu învață nimic.

Oamenii ăștia care au fost la vot, sunt oameni care gândesc la întoarcerea în țară. S-au dus la vot pentru că se gândesc la țara lor, unde vor să revină. Ei îi urăsc pe toți cei care au deschis ochii. Ei se adresează, în general, celor cu puțină educație. Să mă scuze intelectualii socialiști, dar PSD nu e un exemplu de partid socialist. Ei se adresează celor săraci, celor pe care îi pot ține sub control dându-le bani. Asta a fost filosifia lor: cu cât mai mulți săraci, cu atât mai multe voturi, cu cât mai mulți dependenți de guvern, cu atât mai bine pentru PSD. Asta a fost filosofia pe care au făcut-o din 90 încoace, de pe vremea FSN”, a declarat Traian Băsescu, anunță B1TV.