Traian Băsescu este de părere că USR a început să se erodeze şi nu va fi în stare să depăşească PNL la alegerile parlamentare de anul viitor. În aceste condiții, este de părere fostul șef al statului, atunci cel mai bine ar fi să rămână buni parteneri ai liberalilor.

Într-o intervenție la Digi 24, Băsescu a susținut că, în situaţii neclare, singurul lucru care te individualizează este loialitatea şi USR nu trebuie să lase PNL-ul singur după ce împreună au declanşat criza politică, acesta fiind un gest care nu se uită.

„Am tot văzut la Barna, astăzi am văzut şi la Cioloş o explicaţie ceva mai consistentă, ideea este că acum este momentul şi cred ei, socotind europarlamentarele, că ar putea face o majoritate împreună cu PNL-ul, USR şi PNL, dar cu ei vioara întâi, ei aşa presupun, că ar fi primii. Eu le spun altceva de aici, că au început să erodeze şi că nu vor putea să depăşească PNL aşa că mai bine ar fi să rămână buni parteneri ai PNL-ului, aşa cum au fost trei ani”, a comentat Băsescu.