Traian Băsescu a venit, duminică seară, cu un scenariu cutremurător pentru președintele Iohannis. El a explicat, la Romania TV, că Iohannis are o singură soluție ca să iasă câștigător la alegerile prezidențiale din noiembrie. Totul depinde însă de Viorica Dăncilă, iar șeful statului ar trebui să o ajute pe aceasta ca să fie sigur că va câștiga un nou mandat pentru Cotroceni.

Mai exact, Băsescu a spus clar că, dacă ar fi în locul lui Klaus Iohannis, ar ajuta-o pe Viorica Dăncilă să intre în turul 2 la alegerile prezidențiale.

Calculele liderului PMP sunt clare: va fi un tur 2 în care dacă intră Dăncilă, câștigă Iohannis.

„Dar daca intra Barna sau Paleologu, Iohannis poate sa piarda pentru ca PSD va da oricui votul numai lui Iohannis nu. Aici e o mare problema si in locul lui Iohannis as ajuta-o pe Dancila sa intre in turul 2 ca victima sigura”, a comentat Băsescu.

Potrivit fostului președinte, în acest moment oricine are șnase de a intra în turul 2.

„Se mai pot intampla multe pentru ca au intrat doi candidati extrem de valorosi as spune, cu capacitate sa aduca voturi, valorosi electoral. Unul este Diaconu si altul este Paleologu. Daca Diaconu prin scoala lui de actor va reusi sa atraga voturi si Paleologu va cuceri prin nivelul de cultura. S-a mutat foarte mult centrul de greutate de la nucleul care era Iohannis – Dancila – Barna pentru ca au aparut acesti doi candidati”, a arătat Băsescu.