”Există (n.r. blat PSD-PNL) pentru că am văzut cu toții și vedem și azi aici în Parlament. Au fost patru candidați cu șanse reale de a intra în turul doi. Domnul Iohannis, sigur, cu prima șansă de a intra în turul doi și și-o dorește pe doamna Dăncilă pentru că în cazul acesta rezultatul este previzibil. (…) Este o înțelegere ca domnul Iohannis să o aibă pe Viorica Dăncilă în turul doi ca să câștige fără probleme și imediat după turul întâi o să vedeți parlamentari care vor vota Guvernul Orban. De ce spun chestia asta? Dan Barna s-a predat în 24 de ore după ce au apărut problemele alea cu dosarul cu fondurile europene. A rămas Mircea Diaconu care se luptă singur și noi cei de la Pro România care nu dorim să facem parte din acest blat”, a precizat Victor Ponta la România TV.

Preşedintele USR, Dan Barna, a anunţat că a semnat acordul politic cu PNL, arătând că acesta prevede principiul contributivităţii în întreg sistemul de pensii plătite de stat, pentru a asigura un tratament echitabil pentru toţi.

“Am semnat împreună cu premierul desemnat acordul politic propus data trecută de către USR. În momentul de faţă suntem în line dreaptă. O să vedem audierile în comisii. Am avut astăzi discuţii cu colegii noştri la grupul parlamentar şi în principiu vom vedea care va fi prestaţia miniştrilor şi era condiţionat şi de susţinerea acordului politic, lucru care tocmai s-a întâmplat. Vom vedea care fi şi prestaţia în comisii a fiecăruia dintre miniştri, astfel încât luni să avem şedinţa de vot şi susţinem explicit şi fără niciun echivoc ideea că trebuie să scăpăm cât mai repede de guvernarea Dăncilă şi sper ca de lunea viitoare să avem un nou guvern legitim şi validat de către Parlament”, a spus Barna după întâlnirea cu preşedintele PNL, Ludovic Orban, premierul desemnat.

El a arătat că acordul cuprinde o reformulare referitoare la pensiile speciale, arătând că aceasta stipulează “aşezarea pe principiul contributivităţii a întregului sistem de pensii plătite de stat în acord cu deciziile CCR referitoare la pensiile militarilor şi magistraţilor şi conform proiectelor depuse anterior de cele două partide pentru a asigura un tratament echitabil pentru toţi”.