Mustafa Barghouti, membru în Consiliul Legislativ din Palestina, susține că nu se dorește rezolvarea tensiunilor din Orientul Mijlociu, iar principalii vinovați pentru situație ar fi americanii.
„Obama a promis că Palestina va fi membră a Națiunilor Unite până în noiembrie 2011, iar acum nu doar că nu votează în favoarea noastră, dar duce o adevărată luptă împotriva acceptării noastre. Ceea ce face administrația americană, ce face Congresul american, e în totală contradicție cu tot ce au spus, în termeni de respectare a drepturilor omului, de auto-determinare și de libertate. Statele Unite și-au pierdut poziția de mediator în procesele din Orientul Mijlociu. Atâta vreme cât guvernele nu se decid să facă presiuni asupra Israelului pentru a opri activitățile de colonizare, nu vom vedea niciun progres”, a declarat, pentru RT, Barghouti.
Politicianul palestinian mai crede că politicienii din Israel și SUA au tot interesul ca în Orientul Mijlociu să nu fie liniște. 
„Cred că majoritatea celor din Hamas și Fatah sunt pregătiți. Ceea ce au nevoie să vadă este curaj din partea liderilor lor, acte îndrăznețe din partea acelorași lideri, prin care aceștia să pună interesul național al Palestinei deasupra intereselor lor partizane. Crimele de război petrecute în Gaza sunt de nedescris. Politica lor în teritoriile ocupate, sistemul de apartheid sunt cu mult mai rele decât apartheidul ce a existat într-o vreme în Africa de Sud, și sunt rușinoase. Dacă aș fi fost israelian, m-aș fi simțit foarte jenat. Cred că Barack și Netanyahu încearcă să abată atenția de la problemele lor sociale interne, de la nemulțumirile interne pornind un război, poate, cu Iranul, sau mobilizând Statele Unite să conducă un război asupra Iranului. Acesta e jocul lor. Și, de fiecare dată când vorbești cu ei despre problema palestiniană, încep să vorbească despre Iran”, a încheiat Barghouti.

Te-ar putea interesa și: