Banca britanică are în total 140.000 de angajaţi şi a raportat că deja jumătate din salariaţii afectaţi au fost anunţaţi de reducerea numărului locurilor de muncă.

Concedierile vin după ce, marţi, Barclays a anunţat majorarea sumei totale plătită anul trecut pentru bonusuri. Astfel, în 2013, valoarea totală a bonusurilor plătite angajaţilor de către Barclays a urcat cu 10%, la 2,4 miliarde de lire sterline (3,9 miliarde de dolari), de la 2,17 miliarde de lire sterline în 2012, în timp ce la divizia de investiţii bancare aceasta a urcat cu 13%.

Barclays a concediat şi anul trecut 7.650 de angajaţi.

Profitul înainte de taxe a scăzut anul trecut cu 32%, la 5,2 miliarde de lire sterline (8,5 miliarde de dolari), în timp ce la divizia de investiţii bancare câştigurile au înregistrat un declin de 37%, la 2,5 miliarde de lire sterline, iar veniturile au scăzut cu 9%, la 10,7 miliarde de lire sterline. În 2013, Autoritatea britanică de Supervizare Bancară a anunţat că cinci bănci din Marea Britanie trebuie să-şi majoreze capitalul cu încă 13,7 miliarde de lire sterline (21,2 miliarde de dolari), pentru a-şi acoperi riscurile şi a face faţă posibilelor pierderi din împrumuturi şi amenzi.

Principalele bănci britanice, Royal Bank of Scotland, Barclays şi Lloyds, trebuie să-şi majoreze capitalul cu încă 13,6 miliarde de lire sterline, trei miliarde de lire sterline şi, respectiv, cu 8,6 miliarde de lire sterline, pentru a avea un capital tampon, echivalentul a cel puţin 7% din activele lor riscante.AGERPRES

Te-ar putea interesa și: