Potrivit acestui sondaj, dacă scrutinul de la 6 noiembrie ar avea loc astăzi, Barack Obama ar obţine 51% din voturi, faţă de 45% pentru contracandidatul său republican. Situaţia ar fi şi mai favorabilă pentru Obama în cazul în care candidat republican la alegeri ar fi desemnat ultraconservatorul Newt Gingrich, actualul preşedinte obţinând 54% din voturi faţă de Gingrich – 43% din voturi.

În faţa multimilionarului Romney, preşedintele democrat este considerat mai potrivit să apere clasa de mijloc (56% faţă de 37%), să dirijeze politica externă a SUA (55% faţă de 38%) şi să lupte împotriva terorismului (54% faţă de 38%).

Mitt Romney, fost om de afaceri, câştigă în schimb când este vorba despre economie (50% faţă de 44% pentru Obama) şi despre lupta împotriva deficitului statului federal (52% faţă de 39%).

În total, popularitatea preşedintelui Obama a crescut la 50% pentru prima oară după perioada care a urmat eliminării lui Osama ben Laden în luna mai. Acest prag este considerat crucial pentru un preşedinte în exerciţiu candidat la realegerea sa.
SURSA: Agerpres