Robotul umanoid Asimo este capabil să tragă la poartă, aleargă şi sare. Liderul de la Washington a făcut cunoştinţă cu Asimo cu ocazia unei vizite la Muzeul Naţional al Ştiinţei şi Inovaţiilor de la Tokyo.

"Chiar dacă sunt doar un robot, îmi pare bine să te cunosc", i-a spus robotul preşedintelui american. Acesta, zâmbind, i-a răspuns: "Şi eu mă bucur să te cunosc".

De înălţimea unui puşti de 10 ani, Asimo, o mică minune a tehnologiei moderne ce a fost dezvoltată de compania Honda, i-a demonstrat apoi preşedintelui american toate mişcările pe care ştie să le execute, după care i-a spus cu timbrul său metalic: 'Eu pot şi să lovesc mingea cu piciorul' – şi apoi a tras cu putere, şutul fiind stopat de preşedintele american cu latul.

"Domnule preşedinte, mi-a părut vine să te cunosc", i-a spus la sfârşit robotul care a reuşit să-l impresioneze pe liderul american. "Este impresionant", a comentat preşedintele american întâlnirea cu Asimo. "Trebuie să recunosc că mi s-a făcut un pic frică pentru că acest robot parcă era viu", a adăugat el.

Asimo este un robot utilitar de ultimă generaţie conceput de Honda în cadrul unui proiect menit să ajute persoanele în vârstă sau cu handicap să-şi desfăşoare treburile casnice.AGERPRES