Activele cuprinse în acest acord de vânzare cuprind: o linie de credit acordată de filiala din România a băncii cipriote către societatea Societatea Companiilor Hoteliere Grand; 1,47 milioane de acţiuni emise de Societatea Companiilor Hoteliere Grand, reprezentând 35,3% din capitalul social; un acord de împrumut subordonat între un afiliat al băncii şi Societatea Companiilor Hoteliere Grand.

Bank of Cyprus precizează că preţul de vânzare, de 95 de milioane de euro, ar putea fi ajustat la finalizarea acordului, care este estimată să aibă loc până la sfârşitul lui septembrie, dar nu mai târziu de finalul lunii octombrie. Vânzarea acestor active se încadrează în strategia grupului de a-şi consolida lichiditatea.

'Vânzarea acestor active se încadrează în strategia grupului de a se concentra pe afacerile şi pieţele cheie, renunţând la operaţiunile care nu sunt considerate de bază', se arată în comunicatul băncii cipriote. De asemenea, tranzacţia se încadrează în strategia băncii de a-şi reduce prezenţa în România şi de a ieşi în final de pe piaţa românească.

Fondat în 1899, Bank of Cyprus Group este instituţia financiară cea mai importantă din Cipru, cu o prezenţă dinamică în Grecia şi Rusia şi operaţiuni în Marea Britanie şi Australia, România, Ucraina şi Channel Islands.

Pe piaţa din România, în luna martie 2013, Marfin Bank România a preluat de la sucursala locală a Bank of Cyprus depozite în valoare totală de 77 de milioane euro şi active brute de 82 de milioane euro, precum şi personalul implicat în administrarea acestor contracte. AGERPRES